Google
Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör
Civil szervezet
Bemutatkozás
Példa alcím

 Kedves Látogató!

 

A Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör javarészt békéscsabai magánemberek kezdeményezésére jött létre. A 2013. márciusában alakult egyesület első rendezvényén 33 fő volt jelen és fogadta el a létesítő okiratban megfogalmazott elveket, célokat, a működés szabályait. Az alakuló közgyűlés 5 fős elnökséget és 3 fős ellenőrző bizottságot választott, a bejegyzésre vonatkozó bírósági határozat 2013. június 12.-én vált jogerőssé.

Az egyesület célja kiemelten a nemzeti, és helyi hagyományok, emlékek megtartása, megőrzése, továbbadása, a történelmi, kulturális, építészeti, gasztronómiai tradíciók ápolása, népszerűsítése, terjesztése, ösztönzése. Az egyesület fontos feladatának tekinti az ehhez kapcsolódó rendezvények, bemutatók, kiállítások szervezését, a hasonló rendezvényeken való aktív részvételt.

Az egyesület megalakulásától kezdődően szoros kapcsolatot ápol a városban hasonló tevékenységet folytató szervezetekkel, közös rendezvények szervezésével, a programok összehangolásával. 2013.-ban sor került az első nyilvánosság előtti látványos bemutatkozásunk. A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé rendezvényén több, mint 40.000 látogató csodálhatta meg azt a hagyományőrző kiállítást, amelyet az egyesület egy  általa lebontott és áthelyezett, felépített százéves, jellegzetes csabai szlovák házban rendezett be.

A taglétszámunk napról napra növekszik . Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör tagjai, szimpatizánsai, támogatói valamennyien Békéscsaba múltbéli értékeinek megőrzéséért elkötelezett polgárok, magán emberek, mérnökök, intézményvezetők,  jogászok, vállalkozók, művészek, sportemberek, néprajzosok, újságírók, a média képviselői.

A mai rohanó és technikák által uralt világban kell egy hely, ahol az ember érezheti a közösség erejét, számíthat a támogatásra. Egy olyan világban, ahol a személyes kommunikáció helyét felváltja az e-mail és a közösségi oldalak, ahol az emberek nem mozdulnak ki, csak begubóznak a TV előtt, ott kell egy alternatíva. Egy közös hely, egy közös nevező, a város, ahol élünk. Célunk egyben az, hogy kimozdítsuk az itt élő embereket, akár egy kulturális rendezvényre, akár egy kis beszélgetésre, közös főzésre, vagy a másik megsegítésére, társadalmi munkára.

Ha Ön is aktív tagja szeretne lenni egy baráti hangulatú egyesületnek, keressen minket, várjuk szeretettel közösségünkben!


Tegyünk együtt Békéscsabáért!


Tisztelettel: 


Mácsai Sándor 

elnök

Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör